Thyborøn

Den sjarmerende fiskerbyen har mange severdigheter, og her kan hele familien fylle dagen med spennende opplevelser. Dere kan blant annet lære mer om alt som skjer under havets overflate på Jyllandsakvariet eller på Kystsenteret, besøke et vaskeekte sneglehus eller dra på selsafari.

Opplev Thyborøn

Jyllandsakvariet

Tør dere holde en krabbe i hånden, klappe en hai på hodet eller stryke en rokke over ryggen? Bruk sansene til å bli kjent med de spennende havdyrene i Jyllandsakvariet.

Kystsenteret Thyborøn

Lek med naturkreftene i Kystsenteret og kjenn Nordsjøens meterhøye bølger og farlige understrømmer på kroppen. En tur på stranden blir aldri mer hva den var.

Besøk et sneglehus

Opplev et unikt hus, pyntet med tusenvis av muslingskjell og sneglehus. Inni er det en fascinerende utstilling av spennende havfunn, pluss butikk og kafé.

Fiskeauksjoner

Delta i en av de legendariske fiskeauksjonene i Thyborøn sammen med familien, og få fersk fisk med hjem til middagen. Det arrangeres auksjoner hver onsdag i juli og august.

Selsafari

Kom tett innpå de nysgjerrige selene på selsafari i Limfjorden. Selene svømmer ofte ut til båten, så det er gode sjanser for en stor naturopplevelse.

Thyborøn

En verden av vann
Thyborøn bærer tydelig preg av at byen ligger ved kysten – her finner dere et vell av opplevelser, alle med utgangspunkt i havet.

Jyllandsakvariet
Hold en krabbe i hånden, klapp en hai på hodet eller stryk en rokke over ryggen … I Jyllandsakvariets rørebasseng kan dere bruke sansene til å bli kjent med de spennende havdyrene. Bli også med på den ukentlige fôringen, finn rav på den innendørs ravstranden, eller vær kreativ sammen med familien i strandverkstedet.

Kystsenteret Thyborøn
Lek med naturkreftene i Kystsenteret og kjenn Nordsjøens meterhøye bølger og farlige understrømmer på kroppen. I Kystsenteret utfordres både kropp og hjerne, og dere får en ny forståelse for naturens små og store sammenhenger. En tur på stranden blir aldri mer hva den var.

Historien om sneglehuset
Historien bak det eventyrlige sneglehuset i Thyborøn begynte i 1949, da den tidligere gårdbrukeren Alfred Nielsen kjøpte en tomt i Thyborøn. Her lovet han sin kone et helt spesielt hus, som reisende fra fjern og nær kommer for å se på. 25 år senere stod det utrolige huset ferdig, pyntet med tusenvis av muslingskjell og sneglehus. I dag danner huset rammen om en utstilling av spennende havfunn, pluss butikk og kafé.

Fiskeauksjoner
I fiskerbyen Thyborøn har det i generasjoner vært holdt fiskeauksjoner for bedrifter som kjøper fersk fisk til produksjon, spisesteder osv. Som turist kan det være både morsomt og interessant å oppleve auksjonariusen styre det hele – for det kan være helt umulig å finne ut hva som egentlig foregår. Det arrangeres også fiskeauksjoner for privatpersoner der dere kan by på familiepakninger med fisk, i stedet for hele kasser. Auksjonene arrangeres vanligvis på onsdager i juli og august.

Selsafari
Kom tett innpå de nysgjerrige selene på selsafari i Limfjorden. Selene svømmer ofte ut til båten, så det er gode sjanser for en stor naturopplevelse. Underveis forteller guiden om selene og det rike dyrelivet i Limfjorden. Det er store muligheter for å møte havert, også kalt gråsel, som er Danmarks største rovdyr. Hannen kan veie helt opp til 300 kg!