Naturkraft – la sansene gå på oppdagelsesferd

Besøk Naturkraft-parken og la sansene dra på oppdagelsesferd. Prøv å stikke hodet inn i en vesterhavsstorm og kjenn de sterke kreftene som er i sving. Dra på ekspedisjon rundt i parken, som er fylt med lek og eventyr.

Naturkraft

En unik bygning

Opplev den magiske stemningen i en bygning som mest av alt minner om et telt. Den helt spesielle hovedbygningen er dekket av folie, slik at grensene mellom ute og inne flyter sammen. Her inne finner dere forskjellige utstillinger, alle med fokus på naturen.

Dra på oppdagelsesferd

Naturkraft handler om å slippe seg løs og la nysgjerrigheten råde. Legg dere ned på myrnettet, og sjøsett de hjemmelagede båtene. Snakk inn i talerøret og se om dere kan skremme gjestene i den andre enden av røret. Prøv å komme dere tørrskodd over vannløpet.

Vindteater i friluft

På scenen i Naturkraft kan dere se forestillingen Vindrose, som har vind som hovedtema. Se hva som skjer når en vindsamler reiser rundt i et mobilt vindlaboratorium og samler inn vind fra hele verden.

Naturkraft: Sett fantasien i sving

Lek, fantasi og læring
Dra på oppdagelsesferd i naturens fascinerende univers, og prøv dere på leker og aktiviteter gir kroppen din noen fysiske utfordringer. Med frisk luft som fast følgesvenn kan dere utforske parken, og la sansene innta parken, som garantert vil gi dere ny kunnskap med hjem.

Parken
Dere bestemmer selv retningen og tempoet. Kanskje har dere lyst til å begynne med den store svevebanen, eller kanskje dere heller vil oppleve furuskogen og høre parkens formidlere fortelle om hvordan skogen ble til – og hvilke utfordringer de store furutrærne har måttet tåle. Og når dere nå først er i det nysgjerrige hjørnet, kan dere også høre om sju andre naturtyper og utforske alt fra den vakre vestjyske heden til klitter med marehalm.

Kom inn
I Naturkraft er det også mulig å komme innendørs og se flotte utstillinger om naturens krefter, nærmere bestemt finnes det hele tre kupler med hver sin fascinerende utstilling. Gå rundt i kuplene og la dere overraske. Selv om dere befinner dere innendørs, kan dere likevel høre kraftig tromming av regnet – takket være den spesielle folien som hovedbygningen består av. Dere kan også se landskapet omkring og kjenne nærheten til naturen utenfor.

Aha-opplevelser for store og små
I Naturkraft kan hele familien leke seg til større bevissthet om natur, bærekraft og klima gjennom mange forskjellige aktiviteter, som hver eneste en forteller en historie. Dykk ned i naturens hemmeligheter og gled dere til å være nysgjerrige sammen med familien.