Sportsfiske

Ta fiskestengene med dere på ferie og prøv ut alle mulighetene for sportsfiske i nærheten av Søndervig. Her kan dere fiske fra moloen eller rett fra land, eller besøke et put & take-fiskevann, hvis dere foretrekker det. Uansett hvor dere pakker ut fiskesakene, står gode opplevelser og venter på dere.

Sportsfiske

Fisketurer for hele familien

Hele familien kan være på fisketuren – pakk en matkurv og ta eventuelt med spill, malebøker eller annet til barn som er så små at de blir utålmodige mens de venter på napp.

Om bord på en fiskeskøyte

Bli med om bord på en fiskeskøyte og opplev miljøet i og omkring fjorden. Blant annet i Bork Havn finner dere fiskeskøyter som tilbyr fisketurer for hele familien.

Det rette utstyret

På fisketuren er riktig utstyr og agn helt avgjørende. Hvis dere mangler fiskesaker, fiskestang eller noe annet til fisketuren, finner dere dette i Søndervig.

Dra på fisketur

Massevis av gode fiskeplasser
Enhver sportsfisker vet at fisk ikke bare er fisk – dere har kanskje en klar idé om hva dere gjerne vil ha med dere hjem. Heldigvis finnes det mange gode fiskeplasser, både ved Søndervig og en kjøretur litt lengre unna.

Put & take
Hvis dere kjører til en put & take-innsjø, er det helt garantert at både små og store i familien kan være med. Ofte er det regnbueørret som gjemmer seg i vannet, og det er en stor opplevelse for de små å være med på å få en sånn på land. Det kan være lurt å bruke små sluker og spinnere.

Makrell – og molofiske
Fisker dere fra moloen, er det store sjanser til å få god matfisk. Hvis dere helst vil fange flyndre og torsk, kan det være lurt å bruke perler og spinnerblader, for disse fiskeartene er nysgjerrige og jakter ofte ved hjelp av synssansen. Vanligvis kommer for eksempel makrellen inn til moloene i Hvide Sande i juli måned, men de kan også komme tidligere. For å fange de spretne makrellene brukes vanligvis et spesielt makrellfortom.

Sild om våren og høsten
Hvis dere ferierer i Søndervig om våren, kan dere trygt sette kursen mot Hvide Sande for å oppleve det fantastiske sildefisket. Dere kan fiske vårsild fra mars til juni, og på nytt om høsten og ofte frem til jul. Silden står i store stimer og venter på å kunne passere slusen – og derfor er dette et enkelt fiske som bare krever fortom for sild.

God fangst i fjorden
Ta en tur til Ringkøbing Fjord, her kan dere få helt spesielle fiskeopplevelser i våtområder som er omkranset av siv. Her er gode muligheter til å få både gjedde, abbor og mange andre saltvannsfisker og ferskvannsfisker på kroken. Dette skyldes vannforholdene ved slusene i Hvide Sande, der det mot sør og nord finnes ferskvann.

Surfcast – en ny type fiske som krever styrke
En ny type fiske som blir mer og mer populært, er surfcast, der det fiskes rett fra land. Det som kjennetegner surfcast, er kraftige og lange stenger med store kastevekter på 100-400 gram. Det finnes fortommer som er utviklet spesielt for denne typen fiske, og når man mestrer teknikken, kan man få fisk av mange forskjellige slag.