Ville vidunderlige Vesterhav

En tur på stranden med nakne tær og følelsen av frisk havluft i neseborene kan få både store og små til å glemme tid og sted. Slå dere ned, lytt til bølgebruset og følg med hvordan havet forandrer seg foran øynene deres. Om sommeren kan dere bygge sandslott, plukke skjell og spise is, om vinteren farger Nordsjøen kinnene røde og leker med hårfrisyren. Uansett årstid er Vesterhavet er et besøk verdt for hele familien.

Nordsjøen

Herlige badedager

Ta på badetøy og hopp ut i det forfriskende Nordsjøen – en dukkert i Vesterhavet gir fornyet energi og velvære til hele kroppen. Nyt Nordsjøen en varm sommerdag eller kjenn det kalde gufset en vinterdag.

Drageflyging

Ta tilløp og se hvordan dragen fyker av gårde - vinden ved Nordsjøen er som skapt for drageflyging. I august arrangeres det en mini-dragefestival i Søndervig.

Jakten på de gylne klumpene

Mellom skjell og tang er dere kanskje så heldige at dere finner små, fine klumper med rav – den perfekte suvenir. Få gode tips til ravjakt på ravsafarien som arrangeres om våren og høsten.

Lokalhistorie i strandkanten

Fire kilometer nord for Søndervig Strand kan dere se bunkere fra 2. verdenskrig. Bunkerne var en del av Atlanterhavsvollen, som aldri ble ferdigbygd. Et besøk verdt både for historisk interesserte voksne og nysgjerrige barn.

Opplevelser ved Nordsjøen

Nordsjøen har alt sammen
Vestkysten kan by på mange deilige opplevelser, med utgangspunkt i strand og vand. Når dere er på ferie i Søndervig, har dere gode muligheter til å delta i alt sammen – kjenne historiens vingesus i bunkerne i Houvig, dra på ravsafari eller ta en tur langs stranden på hesteryggen. Dere kan naturligvis også bare nyte det rene badevannet og den deilige stranden. I år er det blå flagget igjen heist ved stranden i Søndervig - det garanterer høy vannkvalitet.

En deilig dukkert
Ta en svømmetur i Vesterhavets velgjørende saltvann. Ved stranden i Søndervig vaier det blå flagget; det er et internasjonalt miljømerke som betyr høy vannkvalitet, badesikkerhet og miljøhensyn – her er dere altså garantert både rent badevann og en trygg badeopplevelse. Langs Vestkysten vil dere møte livreddere som holder nøye oppsyn med de badende og gir gode råd om trygg bading.

Nordens gull
Langs vestkysten kan dere også finne Nordens gull - små, gylne klumper av harpiks som har ligget i havet i millioner av år. Begi dere ut på egen hånd, og se om dere er så heldige at dere finner rav, som ofte ligger sammen med trestykker, tang og skjell som skylles opp på stranden. Dere kan også delta i ravsafari, som arrangeres om våren og høsten.

Fly med drage
Ta med drager til Vesterhavet, og la familien konkurrere i dragerødt, – hvem flyr høyest og lengst? Det som er helt sikkert, er at vinden ved Vesterhavet gir dragene de aller beste betingelsene. I august kan dere delta i en mini-dragefestival i Søndervig, der nybegynnere og mer erfarne møtes for å fly sammen. Her er også et verksted der dere kan bygge deres egne drager.

Segways
Fra lokalhistorie til full fres; i Søndervig finner dere segways som er perfekt til en utfordrende og spennende tur langs Vesterhavet. Etter et par turer på øvingsbanen kan dere sette kurs mot stranden, og finne ut hvem som er flinkest til å holde balansen på dette alternative transportmiddelet.

Bunkerne i Houvig
Ta en tur og se på Houvig-festningen ved Søndervig, som var en del av den tyske Atlanterhavsvollen under 2. verdenskrig. De gamle bunkerne er et besøk verdt, de representerer både lokal- og verdenshistorie. Det arrangeres guidede bunkerturer for interesserte.

Strandriding og morgentrim
Søndervig Ranch arrangerer turer på hesteryggen langs stranden, for dem som gjerne vil ha en spesiell opplevelse ved Vesterhavet og som har erfaring med hester. For de morgenfriske er det i sommermånedene morgengymnastikk på stranden utenfor Badevej i Søndervig – og alle er velkommen.